A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Семінар

Дата: 01.03.2018 23:28
Кількість переглядів: 435

Фото без описуВеликобілозерська сільська об"єднана територіальна громада  бере участь у семінарі з поліпшення послуг соціальної сфери в ОТГ. Від нас практичні аспекти та моделі організації соціального обслуговування на рівні громади обговорює перший заступник сільського голови громади Вікторія Дуденко.
Основний меседж заходу - аби підвищити якість послуг у соцсфері потрібне поступове реформування системи. Стратегію, механізми та форми впровадження таких змін і обговорювали учасники семінару.
Захід вібдувся за організації обласного департаменту соцзахисту та підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» .

Тренерами стали представники громадської організації «Харківський інститут соціальних досліджень» Андрій Черноусов та Анна Левкіна.

Учасникам тренінгу було представлено  нові підходи до надання соціальних послуг із залученням державних і недержавних провайдерів.

Значна увага була приділена розгляду форм взаємодії органів місцевого самоврядування з некомерційними організаціями,  процедури залучення недержавних суб’єктів до надання соціальних послуг на конкурсній основі, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка, а також шляхом публічних закупівель.

Серед можливих шляхів оптимізації системи соціальних послуг в умовах децентралізації – співпраця з іншими органами місцевого самоврядування щодо спільного фінансування установ і закладів, які надають соціальні послуги, запропоновано також модель центру надання соціальних послуг для новостворених об’єднаних територіальних громад.

У цьому році Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації заплановано проведення низки практичних семінарів, які допоможуть  налагодити ефективну систему соціального обслуговування об’єднаних територіальних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора