A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

«Війна у пам’яті - біль у серці»

Дата: 15.02.2022 12:46
Кількість переглядів: 106

 

Фото без опису

 

Щорічно, 15 лютого, в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.  

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам'яті приклади мужності і  вірності синів своєї Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.

Доброю традицією у Великобілозерській громаді стала організація зустрічей з воїнами-афганцями - мешканцями нашої громади. Цей рік не став виключенням. З нагоди відзначення 33-ї річниці з Дня  виведення радянських військ з Республіки Афганістан та з метою вшанування пам’яті загиблих, 15 лютого, відбувся мітинг-реквієм «Війна у пам’яті - біль у серці». Під час заходу представники Великобілозерської сільської ради привітали воїнів-афганців, висловили вдячність за чесне і сумлінне виконання військової присяги, за незбориму силу духу і героїзм, та побажали всім міцного здоров’я, мирного неба та  впевненості у завтрашньому дні.

 Ведучі розповіли присутнім про ті страшні події афганської війни, які стали болючим спогадом усіх воїнів-ветеранів, а ще більшим болем для матерів, синів, дружин, які не дочекалися найдорожчих людей – синів України. Наголошено було також на тому, що молоді хлопці йшли туди не за орденами та медалями, а свято вірячи, що виконують інтернаціональний обов’язок, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя. 

Захід був сповнений почуття патріотизму та гордості за земляків-героїв. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх загиблих та поклали квіти до пам’ятників воїнам-афганцям та ветеранам інших локальних війн. По закінченню заходу ветеранів війни в Афганістані було запрошено на поминальний обід.

Також, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, з місцевого бюджету було виділено щорічну разову грошову допомогу воїнам-афганцям в розмірі по 1,200 тис. гривень відповідно до Програми «Назустріч людям».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора