A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ОБЛАСТЬ ОТРИМАЄ НОВІ НАБОРИ ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

Дата: 09.12.2021 16:24
Кількість переглядів: 247

 

 

Сьогодні щоденний брифінг щодо ситуації із захворюваність на коронавірус провів директор Департаменту охорони здоров'я Олексій Кулинич.

Очільник департаменту проінформував про ситуацію з поширення Covid-19 в регіоні. За останню добу лабораторно обстежено 1480 осіб, з них  зафіксовано 572 нові випадки захворювання. Одужало 1842 людини  а продовжують лікуватися 17564 жителя області. Від ускладнень померли 46 запоріжців. 

  • Зверніть увагу, що у переважної більшості нових випадків захворювання не можна встановити точного джерела інфікування, а це 526 осіб, лише 46 нововиявлених хворих  точно змогли сказати, що заразилися вже від хворого на коронавірус. З такою статистикою ми чітко маємо розуміти, що вкрай важливо дотримуватися всіх правил особистої епідбезпеки та гігієни. Не забувайте про соціальну дистанцію, уникайте за можливості скупчень людей, мийте руки, відповідально користуйтесь засобами індивідуального захисту. Звузьте можливі варіанти випадкового зараження до мінімуму, - зазначив Олексій Кулинич. 

В Запорізькій області продовжується активна кампанія з вакцинації. Протягом середи свою дозу вакцини отримали 6738 громадян.  Вперше вакцинувалися 2686 осіб,  вдруге - 4052.  

Спікер доповів, що  Державне підприємство “Медичні закупівлі України” отримало другу партію з 6 600 наборів для проведення лабораторних досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції для виявлення SARS-CoV-2, що дозволять провести 633 тисячі досліджень. Закупівлю наборів вдалося здійснити завдяки співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Ірландії. Вже 8 грудня другу партію наборів направили в обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ. 

Також керівник Департаменту звернув увагу на необхідність дотримання Календаря профілактичних щеплень. Адже в період пандемії ковіду дуже важливо захистити себе і від інших хвороб. За офіційним даним, лише 37,9% дорослих в Україні вакциновані від дифтерії і правця.

  • Важливо розуміти, що таке дифтерія і чому дорослим необхідно вакцинуватися кожні 10 років. Коли дифтерійна бактерія потрапляє в дихальну систему людини, вона виробляє токсин, який блокує синтез білка в клітинах, у результаті виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, інколи несумісні з життям. У 2020 році кожен другий дорослий не зробив необхідного щеплення від дифтерії. У 2021 році станом на 1 листопада від дифтерії вакцинувалися лише 37,9 % дорослих. Під час останньої епідемії дифтерії в Україні з 1991-го до 1998-го року, спричиненої низьким охопленням дітей вакцинацією та відсутністю ревакцинації дорослих, на дифтерію захворіли близько 20 тисяч людей, 696 з них померли, - розповів очільник підрозділу.

Олексій Кулинич наголосив, що для власного захисту  треба негайно перевірити свій вакцинальний статус, а також — вакцинальний статус дітей. І за потреби вакцинуватися.

 

Департамент культури та інформаційної політики 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора