A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Головне – людина, а не її інвалідність. 3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 10:13
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

 

 

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.  Суспільству треба з розумінням ставитися до людей з обмеженими можливостями, їх не треба жаліти, а необхідно лише дати можливість працювати і бути корисними.

Мета, заради якої цей день був проголошений це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН.

Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Тільки-но ми перестанемо відсторонюватись від людей з обмеженими можливостями і позбудемося паталогії в суспільстві, яка не дозволяє нам спокійно сприймати всіх без винятку, незважаючи на індивідуальні відмінності, саме тоді кількість подібних ситуацій почне стрімко зменшуватися. Люди з особливими потребами перестануть сидіти в чотирьох стінах, а ми з вами ще на один маленький крок станемо ближчими до держави, в якій ми всі так хочемо жити.

Переймаючись буденними проблемами, треба замислитись над непростою долею людей з вадами здоров`я і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть люди, які потребують нашої допомоги та уваги.

        Ми не в змозі змінити долі людей, але можемо допомогти відчути повноту життя, і якщо допомога  приходити вчасно, людина вертається в суспільство і це є успішний результат – спільна радість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора