A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

2 грудня - Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Дата: 02.12.2021 09:29
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

 

Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії Генасамблеї ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Для України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.

Метою Міжнародного дня боротьби за скасування рабства - є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах, кримінальних діях, сурогатному материнстві, об’єднання зусиль урядів, громадянського суспільства та приватного сектора, для викорінення всіх сучасних форм рабства.

За даними ООН, сьогодні у світі близько 40,3 млн людей є жертвами сучасних форм рабства, включаючи 24,9 млн жертв примусової праці та торгівлі людьми, що є грубим порушенням прав людини і прав працівника та є антитезою гідної праці.

За останні роки в Україні спостерігалась тенденція до збільшення українців, які їдуть працювати за кордон. За таких обставин, громадяни часто звертають увагу на фірми-посередники, які пропонують швидко знайти роботу та оформити візу або дозвіл на працевлаштування у відповідній країні.

Користуючись привабливістю роботи за кордоном, шахраї використовують сотні різних способів обману чесних людей: від рекомендацій оплатити консультацію, оформити документи або переслати їх роботодавцю до потрапляння в трудове рабство.

Щоб не потрапити у ситуацію торгівлі людьми з метою трудової експлуатації завжди ретельно вивчайте будь-яку пропозицію працевлаштування, навіть якщо Ви довіряєте тому, хто її пропонує!

 

НАГОЛОШУЄМО!

Торгівля людьми - злочин, за вчинення якого в Україні передбачено кримінальну відповідальність на строк до 15 років позбавлення волі!

 

Якщо Ви стали свідком торгівлі людьми, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію «102» або за телефоном:

 

(06156) 20151 – Відділ соціального захисту населення Великобілозерської сільської ради

(06156) 2-01-31 - Центр соціальних послуг Великобілозерської  сільської ради

527 - (з мобільного) та 0-800-505-501 - (зі стаціонарних телефонів) - Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00*

527.org.ua – електронні консультації

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Ваша небайдужість може врятувати життя!!!

Будьте обережними та обізнаними!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора