A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2021 09:36
Кількість переглядів: 303

 

Щороку, за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом.  Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.

Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.

Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.  За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД, близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.

Сьогодні багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

Ознайомитись із сучасним станом проблеми ВІЛ/СНІД у світі та Україні, сформувати толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей і розуміння шляхів запобігання розповсюдженню ВІЛ та подолання наслідків епідемії; сформувати розуміння того, що тільки здоровий спосіб життя, їх поведінка та вчинки є гарантом запобігання ризику Ви можете на відповідних сайтах:

 

www.helpme.com.ua – Національна лінія телефону довіри з питань ВІЛ/СНІДу;

www.unaids.org.ua  – ЮНЕЙДС, Об'єднана Програма ООН з ВІЛ/СНІДу.

 

Також пропонуємо корисний ресурс з даної тематики:

www.knowledge.org.ua  – онлайн-платформа «Центр Знань», що об’єднує знання та досвід експертів, організацій з України, Білорусі, Молдови, Грузії та Азербайджану з питань профілактики ВІЛ-інфекції серед підлітків, в тому числі підлітків груп ризику. «Центр Знань», насамперед, створений для тих, хто працює у сфері профілактики ВІЛ серед підлітків. Платформа буде корисною для осіб, які приймають рішення, для соціальних дослідників, соціальних працівників, вчителів, батьків, а також і для самих підлітків.

Інформаційне відео:

«Знай правду про ВІЛ інфекцію та СНІД» - https://www.youtube.com/watch?v=vbIztGSF5E8

«Міфи про ВІЛ/СНІД» - https://www.youtube.com/watch?v=8LPp_1YcedM&t=19s

 

Бережіть себе та своїх рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора