A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Шукаємо тих, хто бажає створити прийомну сім’ю

Дата: 23.11.2021 13:53
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

 

                                                                                                                               Прийомна сім'я - це одна із форм влаштування дітей, в якій прийомні батьки беруть на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Прийомні діти живуть у такій сім'ї до досягнення повноліття або до 23 років, якщо вони навчаються у вищому навчальному закладі.            Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що дітей може бути розміщено від 5 до 10.

Діти, які виховуються у прийомній сім'ї або в будинку сімейного типу, не  втрачають статус дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, за ним зберігаються всі пільги, передбачені законодавством України. 
Розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи. У разі затвердження нового рівня прожиткового мінімуму розмір соціальної допомоги та грошового забезпечення перераховується без додаткового звернення прийомних батьків.

За детальною інформацією щодо створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу звертайтесь до Центру соціальних послуг та служби у справах дітей Великобілозерської сільської ради, які знаходяться за адресою: с. Велика Білозерка, вулиця Центральна, будинок 120.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора