Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Минають роки, але ми завжди будемо пам'ятати...

Дата: 29.10.2021 14:12
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

 

Шановна громадо!

         Сьогодні ми відзначаємо доленосну дату - 78-у річницю визволення села Велика Білозерка від нацистських окупантів.

        Свято визволення надзвичайно особливе для кожного з нас. Адже ми ніколи не забудемо подвиг своїх дідів і батьків у Другій світовій війні. Ця війна  була найстрашніша й найкривавіша війна століття.

      19 вересня 1941 року до Великої Білозерки увірвалися нацистські  окупанти. Почалися розстріли і знущання над  мирними людьми. В наших краях фронт стояв чотири довгих місяці. У  братських могилах Великобілозерської громади поховано 7300 загиблих, враховуючи, що на даний час майже така ж кількість людей проживає на її території. Страшна арифметика…Навіть складно це уявити… За мирне життя кожного нашого односельця заплачено чиїмось життям…

       Важкий шлях до перемоги пройшов через долі, через життя кожного учасника бойових дій, ветерана Другої світової війни, вдови та дітей війни.

         Цього дня ми висловлюємо особливу подяку нашим ветеранам! З кожним роком рідшають їхні ряди, все менше залишається на землі очевидців тих страшних подій. 78-у річницю визволення від нацистських загарбників сьогодні, на жаль, святкують лише 3 ветерани.

         Минають роки, але ми завжди будемо схиляти голови перед мужністю людей, які не шкодуючи свого життя, відстояли нашу землю, відвоювали для нас мир і свободу. Ми Вам завдячуємо свободою, щастям виховувати дітей та онуків, посміхатися сонцю, можливості жити і боротися.

         Від імені Великобілозерської сільської ради, її виконавчого комітету та від себе особисто вітаємо Вас, шановні жителі Великобілозерської громади, з 78-ю річницею визволення села Велика Білозерка від нацистських окупантів. Бажаємо Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя та успіхів у будь-яких справах. Нехай доля дарує багато світлих літ у мирі та добробуті, родини квітнуть, а діти і онуки славлять Вас і наше рідне село.

 

З повагою, Великобілозерський сільський голова Юрій РИБАЛКА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора