A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

В ОБЛАСТІ РОЗПОЧАТА ІНВЕНТАРИЗАЦІЯ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ, ЛІСОВИИХ РЕСУРСІВ, ОБ'ЄКТІВ ДЕРЖАВНОЇ ТА КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

Дата: 07.10.2021 11:46
Кількість переглядів: 288

Фото без опису

 

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова відбулось засідання регіональної комісії з  інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності.

У роботі комісії взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Басейнового управління водних ресурсів річок Приазов’я, Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, Державної податкової служби в Запорізькій області, Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Володимир Шустов наголосив, що у Запорізькій області, як і в усій державі, розпочата робота з інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності. Але, нажаль, значна кількість наших громад не проявляють жодної ініціативи щодо участі у проведенні заходів з інвентаризації. В більшості громад навіть не створено відповідні комісії. 

Також, у зв’язку зі змінами  земельного законодавства України, розпорядниками земель водного фонду є територіальні громади. Тому облдержадміністрація не має законних підстав бути замовником робіт з проведення паспортизації або інвентаризації водних об’єктів. 

Проте, начальник Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Селюк повідомив, що за кошти державного бюджету до кінця року планується провести інвентаризацію майже 28 тис. гектар земель державного лісового фонду.

В області знаходиться 1264 ставка, які підлягають інвентаризації, з них на 1008 -  БУВР річок Приазов’я проінвентаризовано, шляхом заповнення відповідних форм, які надано Держводагентством України. Також згідно наданих форм проінвентаризовано всі річки області.

 За результатами засідання Володимир Шустов наголосив на необхідності обов’язкового включення в дану роботу представників всіх громад, до кінця року завершити інвентаризацію лісових ресурсів та водних об’єктів.

  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора