A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Заходи до міжнародного дня грамотності у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів №4

Дата: 08.09.2021 14:59
Кількість переглядів: 343

 

Починаючи з 1966 року ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотності, намагаючись саме в такий спосіб привернути увагу суспільства й мобілізувати міжнародну суспільну думку.

Традиція щорічно відзначати цей день започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року. Саме ця конференція рекомендувала оголосити 8 вересня, дату урочистого відкриття конференції, Міжнародним днем грамотності та святкувати його щорічно в усьому світі.Шляхів до мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею і відчуття власної відповідальності за рідну мову. Бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому.

Великобілозерська ЗОШ І-ІІ ступенів №4 долучилася до відзначення цієї дати. В школі проведено ряд заходів: в 3 класі -вікторину «Як добре ви знаєте українську мову?», в 1 класі пограли в мовну гру «Будемо говорити правильно», учні 2 класу прийняли участь у виховному заході «Знавці української мови»,  четвертокласники змагалися за звання «Найграмотнішого», інформаційну хвилинку «8 вересня – Міжнародний день грамотності»  підготували та провели  учні 9 класу, в шкільній бібліотеці  весь день діяла виставка «Грамотність – запорука успіху» та проведено опитування «Грамотність для тебе ? Це що…?».

Міжнародний день грамотності – це символ досягнень. Адже грамотність – це один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора