A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Патронатна сім’я – новітня форма сімейного виховання в Україні

Дата: 31.08.2021 11:19
Кількість переглядів: 246

 

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

Проблема безпритульності та бездоглядності дітей в Україні й досі залишається актуальною. Але розвиток соціальної сфери в країні не стоїть на місці, тому сьогодні потребує розвитку така форма  сімейного виховання, як патронат.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

З метою популяризації послуги сімейного патронату 31 серпня 2021 року на території Гюнівського старостинського округу Великобілозерської сільської ради спеціалістами Центру соціальних послуг проведено інформаційний захід на тему: «Патронатна сім’я – новітня форма сімейного виховання в Україні».

Під час заходу було обговорено питання: що таке патронат, для кого запроваджено послугу патронату, хто може бути патронатним вихователем, яким чином фінансується послуга патронату над дитиною та ін. Учасники отримали інформаційні буклети «Патронат «швидка» сімейна допомога».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора