A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ВАКЦИНАЦІЯ ОСВІТЯН ТА ІНШИХ ВРАЗЛИВИХ ВЕРСТВ НАСЕЛЕННЯ - У ПРІОРИТЕТІ

Дата: 06.08.2021 15:38
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

 

На цьому сьогодні наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Шиханов під час відвідування одного із центрів масової вакцинації населення в місті Запоріжжі. 

Пункт масового щеплення в Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 2 працює у щоденному режимі та готовий щепити до 300 громадян в день. Для цього в центрі працює декілька мобільних бригад, а в наявності препарати Moderna, CoronaVac та Pfizer-BioNTech.  

Сама процедура вакцинації проходить за стандартним алгоритмом. Кожен охочий  може записатися на щеплення через медичну онлайн - платформу або прийти до пункту вакцинації з документами, щоб пройти процедуру за живою чергою. 

- Наразі особлива увага приділяється вакцинації громадян, які мають широке коло спілкування. Це медики, військові, освітяни та інші. Ці категорії населення найбільш вразливі та мають завчасно потурбуватися про щеплення. Особливо освітяни, які вже восени повертаються до навчальних закладів, де постійно контактуватимуть з іншими людьми, зокрема, дітьми, - наголосив Руслан Шиханов.

Станом на сьогодні щеплення пройшли понад 120 тисяч жителів області. За останню добу вакцинацію пройшли 5,4 тисячі громадян.

Коментуючи показники щеплення населення області, посадовець зауважив, що потужностей медичної системи вистачає для вакцинації значно більшої кількості людей. Крім того, триває робота у напрямку розширення вакцинальної кампанії на територіальні громади, щоб кожен, незважаючи на віддаленість своєї домівки від центрів районів, зміг зробити щеплення.  Для цього залучається все більше мобільних бригад та відпрацьовуються графіки їх  виїздів до сільських громад. 

- Потужностей вистачає і ми постійно їх збільшуємо. Надано доручення пунктам щеплення працювати у щоденному режимі. Тому справа лише в тому, щоб люди самі брали на себе відповідальність як за своє здоров’я так і за життя своїх близьких. Пройти щеплення може кожен. Потрібно лише обрати препарат, час та піти до найближчого центру вакцинації, - додав Руслан Шиханов.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора