A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Шановні мешканці Великобілозерської громади!

Дата: 05.08.2021 16:53
Кількість переглядів: 332

 

Коронавірус продовжує вражати населення нашої громади. За інформацією КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» протягом липня-серпня інфіковано 32 особи, з яких 13 осіб госпіталізовано до м. Дніпрорудний.

Закликаємо громадян, які отримали позитивний тест на коронавірус, та перебувають на амбулаторному лікуванні, тобто лікуються вдома, залишатися на самоізоляції протягом 14 днів! Обмежити пересування по території, не відвідувати громадські місця (окрім закладів охорони здоров’я)! Не наражайте оточуючих на небезпеку! Легка для Вас форма хвороби може стати смертельною для односельця!!!

Повідомляємо, що відповідно до Закону України від 17 березня 2020 року № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», для людей, які можуть бути інфіковані коронавірусом, передбачена адміністративна відповідальність за порушення правил щодо карантину та санітарних правил і норм.

Якщо такі дії (порушення правил) призвели до зараження інших людей, то законопроєкт передбачає кримінальну відповідальність у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 тисячі гривень) або тюремне обмеження волі чи ув’язнення до 3 років. Якщо ці дії привели до загибелі людей, то покарання буде від 5 до 8 років ув’язнення.

Місцева влада закликає односельців користуватися засобами індивідуального захисту у громадських місцях і транспорті, уникати місць масового скупчення людей, не забувати про соціальну дистанцію, а підприємців та перевізників – суворо дотримуватися карантинних обмежень. Наголошуємо: ефективність протиепідемічних заходів та боротьба з поширенням коронавірусу залежить від того, наскільки відповідально до них поставиться кожен з нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора