A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

РОЗВИТОК АГРОСЕКТОРУ - ЦЕ НОВА ЯКІСТЬ ЖИТТЯ СІЛЬСЬКИХ МЕШКАНЦІВ

Дата: 30.07.2021 14:48
Кількість переглядів: 128

 

У цьому переконалися особисто перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький та перший заступник голови Запорізької ОДА Володимир Шустов, відвідуючи одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств в регіоні – «Михайлівський райагропостач».

Приватне акціонерне товариство вже багато років посідає перші місця в країні за обсягами виробництва на кожного працюючого та основними економічними і статистичними показниками.

Як розповіла голова наглядової ради товариства Галина Шаламова, кожен на підприємстві докладає максимум зусиль, щоб виростити хороший врожай та надавати людям лише якісні сількогосподарські послуги. За її словами, початок земельної реформи лише позитивно вплинув на розвиток фірми. Люди, які надали їй свої землі в оренду, не побажали забрати їх назад, а навпаки повністю довірилися підприємству та регулярно у повному обсязі отримують всі належні виплати.

«Михайлівський райагропостач» має також власні землі, де вирощує різні культури та паралельно надає повний комплекс робіт з посіву, вирощування, догляду, збирання, зберігання та збуту сільськогосподарської продукції як на внутрішніх, так і на зовнішніх ринках.

На своїх полях товариство також практикує зрошення та крапельний полив. 

Як розповів заступник директора підприємства Олександр Макаров, підприємство має великий елеватор, де може одночасно зберігатися 35 тонн зерна. Загалом за сезон товариство через свої потужності може пропустити понад 100 тисяч тонн врожаю. Для швидкої роботи у підприємства наявні повністю механізовані просторі складські приміщення, є сушарні та лабораторія, де встановлено сучасне обладнання, а найдовше дослідження матеріалів займає до десяти хвилин. 

Окрім обробітку земельних ділянок та вирощування зернових культур, товариство займається ще й оптовою та роздрібною торгівлею зібраного врожаю.

Останні роки почали розвивати овочівництво. «Михайлівський райагропостач» має як відкриті поля так і вісім тепличних комплексів. Всього під вирощування овочів відведено понад 6 гектарів землі. Підприємство вирощує найрізноманітнішу городину: від огірків до брокколі.

Крім того, «Михайлівський райагропостач» займається продажем та переробкою вирощених овочів і фруктів. Зокрема, якісні продукти постачають до всіх навколишніх шкіл та дитсадків. Підприємство постійно підтримує обдарованих дітей, соціально вразливих осіб, проводить масові спортивні заходи та надає кошти на ремонти і оновлення матеріальної бази шкіл громади. Одна з них - це Пришибська загальноосвітня школа ім. М. А. Шаламова. Сьогодні там обладнано сучасну спортивну залу і харчоблок, в кожному кабінеті встановлено інтерактивну дошку і проектор, а в кабінетах хімії, фізики й іноземної мови - спеціалізоване навчальне обладнання. 

  • Я позитивно вражений Запорізьким регіоном. Приємно бачити такі приклади успішного агропідприємства, людей, які хочуть працювати і мати хороші результати. Ми також сьогодні почули різні проблемні питання, які вирішуватимемо на державному рівні. І вкотре переконалися, що успішна децентралізація без розвитку агросектору неможлива. Тому хочеться лише побажати подальшого розвитку, нових проєктів та ідей підприємству, - поділився своїми враженнями Тарас Висоцький після відвідування Михайлівської громади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора