A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

У ЗАПОРІЗЬКИХ СЕЛАХ З'ЯВЛЯТЬСЯ ПЕРЕСУВНІ ВІДДІЛЕННЯ ПОШТОВОГО ЗВ'ЯЗКУ

Дата: 05.07.2021 10:48
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

 

Укрпошта змінює формат обслуговування у селі. Про це йшла мова під час Дня громад під головуванням очільника області Олександра Старуха. 

Як розповіла присутнім на заході директорка Запорізької філії АТ Укрпошта Юлія Боровик, до кінця року у населених пунктах Запорізької області почнуть працювати пересувні відділення поштового зв'язку.

Пересувне відділення поштового зв'язку - це повноцінне поштове відділення, яке приїздить у населені пункти. Тож замість листоноші буде працювати мотивована бригада на автомобілі,що виконуватиме роль мобільної точки обслуговування населення. 

Завдяки автомобілю можна буде передати посилку чи інший вантаж до будь-якого віддаленого населеного пункту. Графік роботи буде узгоджуватися з громадами. У селах з більшою кількістю населення пересувний відділ поштового зв'язку може приїздити кілька раз на тиждень.

У Запорізькій області 853 населених пунктів, де проживає близько 300 тисяч людей. Згідно задуму ініціаторів реформи, з запровадженням пересувних відділень 100 відсотків населення області матиме доступ до всіх необхідних їм послуг у сучасному форматі.

Цей формат вже використовується у 142 країнах, таких як Великобританія, Німеччина, Австралія, США, Ізраїль, Італія.

  • Це дуже важливий проєкт. Завдяки мобільності людям в далеких селах можна буде привезти ліки, оформити документи та платежі. Від громад ми чекаємо підтримки та порозуміння у реалізації цієї реформи, щоб кожна людина, не зважаючи, де вона живе, у місті чи у селі, відчувала комфорт, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

До кінця року у Запорізькій області планується запустити 100 мобільних пересувних відділень поштового зв'язку. Перші автомобілі почнуть їздити уже у жовтні в Оріхові та Бердянську.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора