A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Безпечне онлайн-середовище для дітей під час літніх канікул

Дата: 02.07.2021 15:02
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

 

 

Літні канікули – радість для малечі, а для батьків – час  задуматись: «Як захистити дітей, коли вони залишаються самі вдома?»

Основне завдання батьків – інформувати!

Незважаючи на вік, варто пояснювати, що на світі є не лише хороші люди, а надто, в мережі Інтернет -  ресурсу, який все більше стає простором небезпеки для дітей.

Незалежно від того, скільки часу дитина проводить онлайн, вона може натрапити на небезпечні матеріали: порнографію, сцени ненависті чи насильства, стати жертвою цькувань, потрапити до суїцидальних груп, шахраїв та людей, які займаються розповсюдженням наркотичних і психотропних речовин.

Міністерство освіти спільно з інформаційним проєктом для захисту дітей від сексуального насильства в Інтернеті, підготували поради для батьків щодо створення безпечного онлайн-середовища для дітей.

 

Основні з них:

  • Встановіть правила користування Інтернетом на час літніх канікул, а саме: обмежте час на перегляд сайтів та відео, проводити комунікацію з новими друзями лише зі згоди дорослих.
  • Повідомте дитину про встановлені правила та закріпіть їх за допомогою «сімейної домовленості».
  • Запитайте у підлітків, якими соціальними мережами і додатками вони користуються, дізнайтесь більше про них.
  • Перевіряйте історію пошукових запитів, які протягом дня здійснювала дитина. Батькам необхідно стати друзями у соцмережах та встановити батьківський контроль.
  • Звертайте увагу на зміни у поведінці дитини, які часом сигналізують про конфліктні ситуації чи непорозуміння з однолітками. Наприклад, якщо раніше дитина більше часу проводила з ґаджетом, а тепер уникає його, може бути знаком, що дитину цькують онлайн.
  • Відмовтесь від поширення інформації щодо місцезнаходження - геолокації. Поширення місцезнаходження небезпечне – злочинці можуть відслідковувати саму дитину чи перевіряти, де перебуває родина, щоби пограбувати її житло.
  • Будьте прикладом для дитини. Якщо Ви хочете, щоб дитина менше часу проводила онлайн, то обов’язково слідкуйте і за своєю поведінкою. Можливо, Ви також зловживаєте ґаджетами у вільний час і необхідно змінити власні звички.

 

Шановні батьки!

Використовуючи ці рекомендації, Ви маєте нагоду максимально захистити дитину від негативного впливу всесвітньої мережі Інтернет.  Але пам’ятайте, Інтернет не тільки осередок небезпеки, але й найбагатша у світі бібліотека знань, розваг, спілкування та інших корисних речей. Навчіть свою дитину правильно користуватися цим невичерпним джерелом інформації.

ПАМЯТАЙТЕ! Дитина повинна розуміти, що Ви не позбавляєте її вільного доступу до комп’ютера, а, насамперед, оберігаєте її!

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора