A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

РЕФОРМУВАННЯ ПРОФТЕХОСВІТИ – У ЦЕНТРІ УВАГИ РЕГІОНАЛЬНОЇ ВЛАДИ ТА НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ

Дата: 25.06.2021 10:14
Кількість переглядів: 157

Фото без опису

 

Реформування професійно-технічної освіти стало одним із ключових питань сьогоднішньої зустрічі керівництва облдержадміністрації, Запорізької міської ради та народних депутатів України від нашого регіону. 

За словами заступника міського голови Запоріжжя Анатолія Васюка, в обласному центрі працюють 11 професійних ліцеїв. Але місцевий бюджет не має коштів їх утримувати, а багато спеціальностей втратили актуальність та популярність серед молоді. Міська влада просить народних обранців сприяти у внесенні змін до законодавства, що дозволять місцевим громадам реорганізовувати профтехи під свої потреби та можливості.

Крім того, триває робота з приведення до ладу харчоблоків у школах і встановлення пожежної сигналізації. Як наголосив голова Запорізької ОДА Олександр Старух, ці питання варто максимально вирішити до початку нового навчального року.

  • В першу чергу, по 11 школах Запоріжжя маємо ліквідувати зауваження Держпродспоживслужби, яким вже рік. Потім в наступні роки працюватимемо над приведенням до норм всіх шкільних їдалень. У свою чергу, більшість проблем пожежної безпеки не потребують значних коштів та можуть бути вирішені на рівні закладу або громади, - наголосив очільник області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора