A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

НА КОНГРЕСІ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ОБГОВОРИЛИ РОЗВИТОК СХІДНИХ І ПІВДЕННИХ ОБЛАСТЕЙ

Дата: 10.06.2021 16:21
Кількість переглядів: 346

 

 

Вчора у Дніпрі під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання Палати регіонів Конгресу. У заході взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

На початку засідання Президент зазначив, що станом на сьогодні Конгрес місцевих та регіональних влад об’єднує 1551 громаду. Він зауважив, що завдяки децентралізації місцеві громади отримують більше ресурсів: повноважень, власності, землі, коштів, але, разом з тим, – мають більше викликів та ризиків.

На переконання Глави держави, однією з основних функцій верхньої палати Конгресу місцевих та регіональних влад має стати покращення якості послуг, зміцнення економіки областей, залучення реальних інвестицій, створення нових робочих місць з метою підвищення рівня життя громадян.

Під час заходу члени Палати регіонів Конгресу озвучили проблеми, які їх найбільше турбують. Приміром, порушувалося питання встановлення на дорогах систем автоматичного габаритно-вагового контролю, водозабезпечення сходу й півдня України, розвитку регіонів тощо.

Під час заходу Президент також закликав Конгрес об’єднатися задля втілення ідей захисту довкілля в межах ініційованого ним проєкту «Зелена країна».

- Сьогоднішнє засідання є дуже важливим для збалансування різних поглядів і підходів щодо розвитку регіонів. Впевнений, що разом, сприймаючи різні думки та переймаючи досвід один одного, ми зможемо покращити економіку, залучити в свої регіони реальні інвестиції та створити нові робочі місця, - прокоментував подію голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора