A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ГРОМАДИ МАЮТЬ ПЕРШИМИ ПОДБАТИ ПРО ДОБРОБУТ СВОЇХ ШКОЛЯР

Дата: 08.06.2021 09:54
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

 

На цьому наголосив голова Запорізької ОДА Олександр Старух на ранковій нараді з керівниками профільних департаментів облдержадміністрації, де обговорювали питання реформування системи шкільного харчування.

Як повідомив в.о директора Департаменту освіти і науки Віктор Захарчук, за минулорічним аналізом Держпродспоживслужби в області 29 шкіл не відповідали новим вимогам організації харчування дітей. Приміром, у них не дотримувалися санітарних правил, використовували застаріле обладнання, була відсутня необхідна холодильна техніка тощо.

Протягом року 4 заклади загальної середньої освіти повністю виконали необхідні роботи та усунули виявлені комісіями зауваження, 13 – знаходяться у  процесі вирішення проблем, а у 12 – питання не вирішено навіть частково.

Серед тих, хто досі не приступив до приведення своїх їдалень у належний стан, сім закладів освіти м. Запоріжжя, дві школи Оріхівської міської ради та по одному закладу освіти м. Токмак, Новоолександрівської, Благовіщенської і Водянської сільських рад.  Більшість називає причиною невиконання відсутність коштів у  місцевих бюджетах.

  • Громади мають першими подбати про добробут своїх школярів, адже саме їх діти ходять до цих закладів освіти і харчуються там. Тому питання поліпшення матеріально-технічної бази, капітальних ремонтів та оснащення сучасним обладнанням харчоблоків було передано на території. І керівникам громад необхідно взяти на особистий контроль вжиття заходів, спрямованих на усунення недоліків в організації шкільного харчування у школах, - наголосив Олександр Старух. 

Усунення зауважень та оновлення харчоблоків у школах області необхідно завершити до 1 липня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора