A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ЗАКЛАДИ ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЛЕННЯ МАЮТЬ ОРГАНІЗУВАТИ БЕЗПЕЧНИЙ ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК

Дата: 04.06.2021 14:15
Кількість переглядів: 276

 

 

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов під час засідання оперативного обласного штабу з координації оздоровчої кампанії у Запорізькій області. 

До заходу  також приєдналися директори дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, фахівці профільних Департаментів ОДА, ДСНС, Держпродспоживслужби, Держпраці та  Національної поліції.

Учасники наради обговорили основні вимоги до підготовки закладів дитячого відпочинку в умовах карантину, дотримання вимог санітарного законодавства, пожежної безпеки, проведення державної атестації таборів та інші питання. 

Заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов зазначив, що відповідно до обмежувальних протиепідемічних заходів робота закладів оздоровлення та відпочинку дозволяється в «зеленій», «жовтій» та «помаранчевій» зонах.  Тому протягом літа 2021 року планується оздоровити близько 19 тисяч дітей пільгових категорій, що складає 11,5 % від загальної чисельності дітей шкільного віку в області.

Запорізька область – це один із регіонів  країни, на території якого розташована найбільша кількість дитячих оздоровчих закладів. У минулому році в умовах пандемії протягом серпня – вересня фактично працювало 14 дитячих таборів. В цьому році планують свою роботу 26.

Для організації оздоровлення та відпочинку дітей з обласного та місцевих бюджетів передбачено близько 60 млн грн.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова проінформувала керівників закладів дитячого оздоровлення про нові вимоги до організації роботи дитячих таборів. Як зазначила посадовиця, за інформацією територій, лише 11 закладів вже мають потрібні дозволи. Черга за рештою - поліпшити якість послуг і отримати необхідні документи. 

Крім того, під час наради значна увага приділялася умовам організації відпочинку під час карантину. Зокрема, керівникам закладів потрібно провести відповідне навчання персоналу і медичних працівників на етапі підготовки до відкриття. Адміністрація має організувати проведення температурного скринінгу персоналу, розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби, обладнати місця для обробки рук антисептиками. У випадку, якщо серед дітей чи працівників виявили хворого на ковід, то керівництво має діяти відповідно до алгоритму, який узгоджений із ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України».


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора