A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

НАЯВНІСТЬ СЕРТИФІКАТУ ІНКЛЮЗІЇ - ОБОВ'ЯЗКОВА УМОВА ДІЯЛЬНОСТІ ЛІКАРЕНЬ

Дата: 24.05.2021 09:45
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

 

Вільний доступ осіб з інвалідністю до будівлі лікарні – одна з основних вимог договору з Національною службою здоров’я України. На цьому наголосили під час селекторної наради голови Запорізької ОДА Олександра Старуха та його заступників з представниками НСЗУ, керівниками та власниками медзакладів області.

Так, за новими правилами для подовження контрактування з Національною службою здоров’я України медичні заклади мають до 1 липня поточного року надати документ (висновок про доступність), який підтверджує, що лікарня має вільний доступ до будівель та приміщень, де провадить медичну практику, для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до всіх будівельних норм і правил.

Якщо до визначеного терміну медзаклад не матиме сертифікату інклюзії, то є ризики припинення фінансування від НСЗУ.

Вирішенню питання забезпечення доступності лікарні для людей з інвалідністю має сприяти власник медзакладу – територіальна громада.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, звертаючись до керівників і власників закладів охорони здоров’я області, наголосив, що робота по забезпеченню вимог інклюзивності йде слабко. Несвоєчасне виконання цієї умови може призвести до проблем із затримками в оплаті лікарням, а значить ставить під загрозу благополуччя як медиків так і пацієнтів.

  • В першу чергу, це своєчасність виплати заробітної плати працівникам лікарні, а також – розрахунків з постачальниками лікарських засобів, продуктів харчування та проведення господарської діяльності в цілому. Тому власники закладів охорони здоров’я мають сприяти вирішенню питання інклюзивності та знайти кошти на відповідну реконструкцію медзакладів, - підкреслив Олександр Старух. 

Також обласна влада планує найближчим часом провести нараду з питання виконання вимог договору з Національною службою здоров’я України в частині забезпечення інклюзивності медичних закладів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора