A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про День вишиванки у Великобілозерській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №4

Дата: 20.05.2021 15:06
Кількість переглядів: 344

 

 

День вишиванки - всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Вишиванкаце наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’ятї. 20 травня учні та вчителі нашої школи із задоволенням долучилися до свята. Школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

Класні керівники 1-9 кл. провели години спілкування з учнями «Вишиванка – символ Батьківщини», «Чарівна краса вишиванки». На заходах акцентувалась увага на тому, яке значення у наші дні має вишиванка- це символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються і місця, де проживають. Учні створили 5   класу створили «живі» вишиванки. Бібліотекарем О. Чебан  в 5-9 класах було проведено опитування «Українська вишиванка: модний бренд чи традиція з віковою історією?». Відповіді дітей були однозначні. Для них вишиванка -  це невід’ємна частина української національності, представника роду, символ гордості, яку одягають на свята.           

В цей день в 2 класі проведено творче заняття «Рушничок побажань», діти  активно приймали участь у виборі кольорів для квітів та створенні орнаменту. В бібліотеці оформлено виставку «Українська вишита сорочка», яку мали змогу переглянути більшість учнів та вчителів закладу. На протязі тижня діяла виставка з українських рушників «Хай радість і щастя, мир і любов, вам вишиваним цвіте рушником».

Проведення цих заходів  продемонструвало, що вихованці школи відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

Вишиванка – символ Батьківщини,

Дзеркало народної душі,

В колисанці купані хвилини,

Світло і тривоги у вірші.

Вишиванка – дитинча кирпате,

Що квітки звиває в перепліт,

Материнські ласки, усміх тата,

Прадідів пророчий заповіт.

                            (Юрій Лазірко)

 

 

Педагог-організатор В. Децюра

 

                                                                                                                  Бібліотекар  О. Чебан  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора