A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ВВЕДЕНО "ЧЕРВОНИЙ" РІВЕНЬ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

Дата: 08.04.2021 15:55
Кількість переглядів: 135

 

Сьогодні під керівництвом голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха в режимі онлайн відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили нові карантинні обмеження. 

Відкриваючи засідання комісії,  Олександр Старух повідомив, що рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Запорізької області з  00 годин 00 хвилин 9 квітня вводяться додаткові карантинні обмеження та  встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

  • Сьогодні ситуація із поширенням ковіду в області свідчить, що діючих карантинних обмежень недостатньо. Ми спостерігаємо з початку березня стрімке зростання показників захворюваності. Ситуація дійсно складна, але поки не критична. Тому введення додаткових обмежень наразі є вкрай необхідним. Також треба на всій території посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень. Ми не можемо допустити погіршення ситуації, - наголосив Олександр Старух.

Заступник директора Запорізького обласного лабораторного Центру МОЗ України Олександр Мащак зазначив, що стрімко збільшується кількість нових випадків COVID-19 (кожен 5 із тестів є позитивним), зріс показник госпіталізації хворих на ковід, а також спостерігається зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ. Зважаючи на це, державною комісією ТЕБ та НС на території області введено додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Так, забороняється:

  • приймання відвідувачів закладами громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім здійсненням адресної доставки та замовлень на виніс;

  • приймання відвідувачів у ТРЦ та розважальних закладах;

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання сфери торговельного і побутового обслуговування населення, окрім закладів, де не менше 60 відсотків площі призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу  відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті. Дозволено також провадження діяльності з надання фінансових послуг, робота операторів поштового зв’язку, медичної практики, ветеринарної практики, автозаправних комплексів (без зон харчування), з технічного обслуговування та ремонту транспортних  засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

  • приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів;

  • робота спортивних залів та фітнес-центрів;

  • проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів без глядачів;

  • робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;

  • діяльність ринків, крім продовольчих;

  • відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів;

  • проведення закладами охорони здоров’я планових госпіталізацій, за винятком окремих випадків, передбачених законодавством.

Окремо під час засідання комісії Олександр Старух звернув увагу на необхідність керівникам територій опрацювати питання роботи громадського транспорту. 

  • Ми не можемо припинити рух транспорту повністю, бо людям необхідно доїжджати і на роботу і в лікарню. Тому на територіях необхідно відпрацювати додаткові обмеження вже сьогодні. Потрібно завчасно попередити людей у випадку введення пропускної системи чи інших правил, - зазначив очільник ОДА.

Структурним підрозділам облдержадміністрації, райдержадміністраціям, виконавчим органам сільських, селищних, міських рад, територіальним органам міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, суб’єктам господарювання, незалежно від форми власності, в межах компетенції доручено забезпечити безумовне виконання протиепідемічних заходів.

  • Питання не в тому, скільки ми можемо додати ліжок чи кисневих концентраторів. Ми без сумніву продовжуємо роботу в напрямку  підвищення потужності нашої медичної системи та готуємося до будь-яких ситуацій. Однак необхідно пам'ятати, що у нас лікарів може не вистачити, а зростання захворюваності такими темпами призведе до колапсу медичної системи. Цього допустити не можна, - додав Олександр Старух наприкінці засідання комісії. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора