A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

РОБОТА З ПРОТИДІЇ ПОШИРЕННЮ ЕПІДЕМІЇ ВЕДЕТЬСЯ ЩОДЕННО І В ПОСИЛЕНОМУ РЕЖИМІ

Дата: 16.04.2021 16:34
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

 

Сьогодні під керівництвом директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексія Кулинича відбулося чергове засідання оперативного штабу з протидії COVID-19.

До заходу в онлайн режимі приєдналися голови райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, керівники відділів охорони здоров'я на територіях і головні лікарі медзакладів, які задіяні у наданні допомоги хворим на COVID-19.

Заступник генерального директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак повідомив, що ситуація із поширенням COVID в області дещо покращилась. За минулу добу зафіксовано 782 нові випадки захворювання, а виписано 149 осіб.  Протягом минулого дня Запорізька область перемістилась з 4  на 9 місце серед регіонів України за кількістю виявлених випадків інфікування. 

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олексій Кулинич в свою чергу наголосив, що наш регіон продовжує знаходитись на піку захворюваності. Кожен четвертий тест на COVID є позитивним. Також зберігається перевищення показника госпіталізації, що становить  60-70 відсотків. Для лікування хворих на COVID в області розгорнуто 2830 ліжок. З них 2538 ліжок забезпечені киснем, що становить 89 відсотків. На сьогодні в ковідних лікарнях перебуває 1398 пацієнтів, в тому числі, 1136 мають позитивний тест, а 143 - у стані очікування підтвердження. 

  • Всі наші карантинні заходи спрямовані, в першу чергу, на недопущення перевантаження медичної системи регіону. За потреби ми в змозі додати нові ліжка та забезпечити їх киснем, але значно збільшити кількість медперсоналу - ні. Тому звертаю увагу всіх на необхідності неухильного дотримання протиепідемічних обмежень. Керівники громад мають також слідкувати за дотриманням правил карантину на своїх територіях, - підкреслив Олексій Кулинич.

Окрім цього, під час засідання оперативного штабу обговорили питання впорядкування роботи громадського транспорту області. Заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Ольга Лисечно повідомила, що перевізниками припинено перевезення за 212 внутрішньообласними міжміськими маршрутами, а на 110 приміських маршрутах перевезення здійснюється виключно за довідками. З усіма водіями проведено відповідні інструктажі, а на всіх автостанціях розміщено оголошення про введені обмеження. Однак до облдержадміністрації надходить інформація про випадки порушення карантину та правил перевезення пасажирів. Тому керівникам територій доручено проводити щоденні моніторинги дотримання протиепідемічних обмежень у громадському транспорті та інформувати про результати обласну владу. 

Наприкінці засідання штабу виконуючий обов’язки директора Департаменту цивільного захисту населення Андрій Булавінов вкотре наголосив на необхідності активізації роботи місцевих комісій ТЕБ та НС щодо прийняття ними рішень про запровадження  обмежувальних протиепідемічних заходів із врахуванням ситуації на відповідних територіях. Ці заходи мають стосуватися не тільки медичної інфраструктури, а й громадського транспорту, розважальної сфери та роботи інших об'єктів, які підпадають під карантин.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора