A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

26 квітня - 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 27.04.2021 10:43
Кількість переглядів: 237

 

 

Фото без опису

 

35 років тому відбулась на нашій землі трагічна подія – аварія на Чорнобильській АЕС, яка зробила негативні впливи на оточуючий світ, країни Європи та людську діяльність пов’язану із атомною енергетикою.

Подія 26 квітня 1986 року стала однією з наймасштабніших трагедій не лише для українського народу, а і для всього людства. Вибух на ЧАЕС вплинув на життя тисячі людей.

Для учнів Великобілозерського НВК №1 було проведено наступні заходи до Дня трагедії на Чорнобильській АЕС:

  • бесіди "Чорнобильська катастрофа: 35 років міфів, вигадок та омани"(10), "26 квітня - річниця Чорнобильської трагедії. Події. Факти. Цифри"(9-Б);
  • перегляд документальних фільмів «Чорнобильська трагедія» (6-А), "Чорнобиль. Точка часу"; Чорнобиль. Як сталася аварія на ЧАЕС»; «Міста - привиди: Чорнобиль, Прип"ять» (10)
  • інформаційна хвилина "І чути відгук Чорнобиля" (1-А)
  • онлайн-тестування "Що ти знаєш про Чорнобильську трагедію?"(9-Б)
  • виховні години "Чорнобильська катастрофа: 35 років пам'яті та скорботи" (6-Б), "Чорний біль квітучої землі" (4-А)
  • перегляд відео «Казка про Чорнобиль» (2-Б), «Дзвони Чорнобиля» (3-Б), "Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять..." (3-А), «Дзвони Чорнобилю. До Дня пам’яті Чорнобильської трагедії» (7-Б), «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської» , «Життя на фоні: Чорнобильська зона – 35 років тому» (11-Б), "Чорнобильські дзвони", "Казка про Чорнобиль» (9-Б), "16 маловідомих фактів про Чорнобиль" (6-А);
  • урок - пам'яті " Дзвони Чорнобилю". До дня пам'яті Чорнобильської трагедії (2-А);
  • хвилинка роздумів і пам'яті "Тривожні дзвони Чорнобиля"(4-Б);
  • інформаційна година "26 квітня ? День Чорнобильської трагедії. Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф" з переглядом казки про Чорнобиль та "Книги-мандрівки. Україна. Чорнобиль" (5-А )
  • створення відеопрезентації «35-та річниця Чорнобильської катастрофи», переглянути можна за посиланням: https://youtu.be/pzmi7OxjItk

Чорнобильська трагедія – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Пам’ятаємо та шануємо ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора