A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Звернення Великобілозерського сільського голови Юрія РИБАЛКИ до Дня Чорнобильської трагедії, Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Дата: 26.04.2021 09:35
Кількість переглядів: 360

Фото без опису

 

 

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

Дорогі жителі Великобілозерської громади!

 

Чорнобиль… Минуло вже 35 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

Чорнобиль поламав життя мільйонів людей, назавжди розділив їх долі на дві половини: мирне життя до катастрофи і небувале горе, яке не піддається будь-якому виміру, після 26 квітня 1986 року. Відтоді кожен з нас живе з великою тривогою за майбутнє прийдешніх поколінь, яких торкнулося Чорнобильське лихо, і усвідомлює всю незахищеність людства перед катастрофами планетарного масштабу.

Представники Великобілозерської громади висловлюють велику вдячність та шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою!

Відповідно до Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, учасників антитерористичної операції/операції О’бєднаних сил та членів їх сімей (мешканців Великобілозерської сільської територіальної громади), громадян, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції/операції О’бєднаних сил,  інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах  «Назустріч людям» на період 2021 – 2024 роки, 9 (дев’ятьом) учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у 1986-1987 рр. та 1 (одній) громадянці, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, було надано адресну грошову допомогу в сумі 1200 грн. кожному.

 

 

З повагою,

Великобілозерський сільський голова                                   Юрій РИБАЛКА

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора