A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ОЛЕКСАНДР СТАРУХ: ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ ЗАХОДИ НЕОБХІДНО ПРИЙМАТИ ОБДУМАНО, НЕ ЗАВДАЮЧИ ШКОДИ ЛЮДЯМ

Дата: 23.04.2021 11:48
Кількість переглядів: 323

Фото без опису

 

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС.

Заступник директора обласного лабораторного центру Олександр Мащак зазначив, що ситуація із COVID є достатньо динамічна, але має тенденцію до стабілізації.  За минулу добу  зареєстровано 998 нових випадків захворювання, а одужало 384 людини.

Директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олексій Кулинич повідомив, що наразі у лікарнях перебуває 1378 пацієнтів. За добу до ковідних лікарень госпіталізували 177 хворих, а виписали - 198. Проблемними залишаються лікарні у Пологах, Вільнянську та окремі медзаклади Запоріжжя.

Найбільш дієвим засобом проти коронавірусу залишається вакцинація. За останню добу в області щепили 763 люди. За цим показником ми входимо до першої п’ятірки по Україні. Всього вакцину вже отримали 18 894 мешканці регіону.

Серед найважливіших карантинних заходів на найближчий час – обмеження масового відвідування кладовищ на поминальні дні. Згідно церковних канонів, згадати померлих можна і в інший час, а про своє життя та здоров’я варто подбати сьогодні.

Також Олександр Старух наголосив, що потребує додаткового врегулювання питання проїзду у міському та приміському транспорті. Спеціальні перепустки обов’язково мають отримати люди, які доглядають за особами, що не можуть самостійно пересуватися. Це -  завдання для соціальних служб та місцевої влади.

- Протиепідемічні заходи необхідно приймати обдумано, бо за ними стоять життя і здоров'я запоріжців. Маємо думати про  інтереси різних, навіть невеликих груп. У свою чергу керівники громад, місцеві комісії з ТБ НС повинні  ретельно контролювати дотримання вимог карантину підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, - підкреслив керівник регіону.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора