A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ОБЛАСНА ВЛАДА ЗАКЛИКАЄ ЗАПОРІЖЦІВ БЕЗПЕЧНО СВЯТКУВАТИ ВЕЛИКДЕНЬ

Дата: 23.04.2021 11:45
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

 

Про це говорили на засіданні обласної комісії з ТБ та НС, яке провів голова облдержадміністрації Олександр Старух. Церкви закривати не будуть, але всі богослужіння та обряди відбуватимуться тільки на відкритому повітрі. Віряни мають бути у масках та дотримуватись дистанції у 1,5 метри.

Медики та обласна влада рекомендують релігійним конфесіям максимально перевести служби в онлайн. Минулого тижня у такий спосіб свято Христового Воскресіння вже відзначили християни західного обряду та Вірменська апостольська церква. 

Освячення пасок фахівці радять проводити на великих майданах у містах та по приватних подвір’ях на селі, із дотриманням соціальної дистанції та маскового режиму. 

Для збереження життя і здоров’я людей священиків просять збільшити кількість служб та зменшити їхню тривалість, виключити обряди, що передбачають фізичний контакт. Двері у храмах мають бути постійно відкриті, а біля входу - знаходитися засоби дезінфекції та пристрої для безконтактного вимірювання температури. 

Окрім цього, за умов пандемії лікарі просять зачекати із традиційними великодніми обіймами, поцілунками, а також із запрошенням гостей на великі застілля.

А ось запоріжцям похилого віку та людям із хронічними захворюваннями радять зустрічати Великдень дома і зайвий раз не наражатися на небезпеку підхопити вірус. 

Національна поліція та місцева влада будуть жорстко контролювати дотримання обмежень та вживатиме заходів щодо порушників. 

Уряд продовжив карантин до 30 червня. Тож маємо бути особливо обачними та обережними, особливо на великодні свята. Треба виконувати всі карантинні правила, обмежити спілкування, уникати скупчення людей, - відзначив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора