A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ОЛЕКСАНДР СТАРУХ: ВАКЦИНА ЦЕ ТІ Ж САМІ ЛІКИ, ЩО РЯТУЮТЬ ЖИТТЯ ЛЮДЕЙ

Дата: 13.04.2021 16:22
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

 

Сьогодні під час пресконференції голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух поінформував громадськість про стан поширення COVID-19 в області та дії, які вживаються для протистояння пандемії. 

Керівник ОДА зазначив, що в області епідемія поширюється швидкими темпами. За минулу добу зареєстровано 578 нових випадків. Одужало 140 осіб. Найгірша ситуація склалася у великих містах. Приміром, лікарні, які займаються  безпосередньою роботою з ковідними хворими в обласному центрі мають за 90 % наповненості. 

  • Незважаючи на дискусії, різні точки зору, ми працюємо разом з міською владою як єдиний механізм для того, щоб убезпечити громадян, організувати роботу медичних установ і всіх систем життєзабезпечення з метою зупинити поширення COVID-19, – прокоментував Олександр Старух ситуацію із захворюваністю в місті Запоріжжя.

Окрім Запоріжжя, населення якого складає близько половини чисельності жителів області, ускладнена ситуація в Оріхові, Пологах та Вільнянську. Відповідно у цих населених пунктах ведеться посилена робота, вишукуються можливості розширення ліжкового фонду, забезпечення його киснем та лікарями. В цьому плані Запоріжжя пропрацювало найкраще та знайшло можливість додати ще 400 додаткових ліжок. 

Окремо очільник області наголосив, що іншого дієвого засобу протидії вірусній інфекції крім вакцинації наразі не має. Тому необхідно відповідально поставитися до питання щеплення. 

  • Поки альтернативних заходів, окрім щеплення, для подолання епідемії людство не створило. Вакцина - це ті ж самі ліки, що рятують життя людей, – зазначив Олександр Старух.

Нагадаємо, що кампанія з імунізації проти COVID-19 розпочалася в області 25 лютого. Наразі охоплено першим щепленням 14 217 осіб. За минулу добу вакцину отримали 520 людей. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора