A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ВАКЦИНАЦІЯ - ЦЕ ЄДИНИЙ ДІЄВИЙ ЗАСІБ ПРОТИДІЇ COVID-19

Дата: 06.04.2021 13:25
Кількість переглядів: 196

 

Перебіг кампанії з імунізації проти COVID-19 у Запорізькій області обговорили сьогодні під час наради голови Запорізької ОДА Олександра Старуха із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. 

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, на сьогодні в області першим щепленням охоплено 9927 осіб. Протягом останньої доби вакцину отримали 70 людей. Працює 9 мобільних бригад та 39 стаціонарних пунктів щеплення.

Вакцинація проводиться відповідно до дорожньої карти. В першу чергу щеплення проходять працівники медзакладів, де надають допомогу пацієнтам із COVID-19 та інших установ сфери охорони здоров’я, військовослужбовці та люди похилого віку. 

  • Вакцинація є і залишається найбільш дієвим засобом попередження захворювання на COVID. Своєчасно зроблене щеплення дозволить значно зменшити кількість випадків тяжкого перебігу хвороби та вберегти життя людей, - наголосив Олексій Кулинич.

Кампанія з імунізації проти COVID-19 в регіоні розпочалася 25 лютого. Найближчим часом Запорізька область як і решта регіонів України очікує прибуття ще двох вакцин – Sinovac та Pfizer. Наразі триває навчання мобільних бригад, які працюватимуть із новими препаратами, оскільки їх застосування має свою специфіку. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора