A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про відзначення Міжнародного дня птахів у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів № 4

Дата: 02.04.2021 15:13
Кількість переглядів: 387

    

Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

 День птахів — це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

До Міжнародного дня птахів у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів №4 було проведено ряд заходів.

Розпочався день усним журналом «Вісники природи» для школярів, який провели учні 8 класу. Сторінка за сторінкою, інформація за інформацією – і нові знання, нові відкриття про пташок! Про те, де живуть, яку користь приносять, про їх «санітарні здібності» та ін.

 Під керівництвом бібліотекаря школи ОксаниЧебан пройшов бібліотечний урок «Птахи – наші друзі». Діти розповідали про народні прикмети, пов`язаними з птахами, розгадували загадки.

Цей день ознаменувався відгадуванням загадок, птахів за описом та за співом, вікториною про пернатих – ці та багато інших завдань допомогли учням підійти до висновку: Бережіть птахів! Бережіть природу!

Учні 5 класу готували проєкти - розповіді про птахів.

На допомогу маленьким друзям-пташкам прийшли учні 6-9 класів, які в зимовий період підгодовували птахів, виготовивши годівниці, які потім вивісили на деревах на шкільній території, і кожен клас опікувався своїми годівничками.

Сьогодні святкування міжнародного Дня птахів актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства. Тому головною метою проведених у свято заходів є збереження видового різноманіття та чисельності пернатих.

 

Педагог - організатор Валентина Децюра



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора