A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ОБЛАСТЬ ОТРИМАЛА БЮДЖЕТ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ: ЩО ПЛАНУЄТЬСЯ У 2021 РОЦІ

Дата: 23.03.2021 16:28
Кількість переглядів: 170

 

Фото без опису

 

Запорізька область ухвалила бюджет-2021, що дозволить регіону активно розвиватися. Про це під час пресконференції розповів голова облдержадміністрації Олександр Старух.

- Головна подія минулого тижня – ухвалення змін до обласного бюджету та важливих соціальних програм. Вдячний депутатам всіх фракцій обласної ради за конструктивну роботу. Це – головний документ, за яким житиме область. Бюджет-2021 – це продовження «Великого будівництва», розвиток громад, реалізація важливих обласних програм, - наголосив Олександр Старух.

Розподілено майже 222 млн грн., фінансування отримало близько 30 громад. Логічне продовження  отримали проєкти, які окреслило нинішнє  керівництво облдержадміністрації на початку своєї роботи.

Зокрема, на розвиток Національного заповідника «Хортиця» за різними статтями виділили близько 15 млн грн. Це дозволить перлині Запоріжжя  отримати друге дихання. У центрі уваги – розвиток історико-культурної  частини острову, благоустрій парків, будівництво велодоріжок, оновлення Козацького кола та  кургану, де встановлено найвищий у Запоріжжі Державний Прапор України.

Потужний імпульс надали створенню медичного хабу  на базі обласної клінічної  лікарні (17 млн грн).  Особливу увагу приділять  дітям. На ремонт інфекційного відділення дитячої лікарні №  5 на Бабурці виділять  10 млн грн., на купівлю сучасного обладнання обласній дитячій лікарні -  8,2 млн грн.,на  тепломодернізацію та ремонт у дитячому будинку «Сонечко» - 2,9 млн грн., на поточний ремонт та закупівлю  спеціального автомобілю для інтернату № 1 – 1, 8 млн грн.

Також влада продовжила  одну із небагатьох в Україні програм - обласну програму забезпечення житлом ветеранів АТО. Вона передбачає  пільгові кредити на будівництво або придбання житла, цьогоріч на суму майже 3 млн грн. Програма розрахована на  п’ять років. За цей час, за умови активної участі місцевих громад, планується забезпечити житлом 95 українських захисників. 

У розрізі територій також зберегли  принцип бюджетної справедливості. Бердянський район отримав 19 млн грн, Василівський район – майже 25 млн грн, Запорізький район (включно із обласним центром)  – 103 млн,  Мелітопольский район – 38 млн,  Пологівський район -  15,6 млн грн. бюджетних коштів.

- Прикладемо зусиль всієї громади, щоб за підсумками півріччя ми мали перевиконання бюджету. Потім, за необхідності, будемо перерозподіляти кошти. Важливий крок для реалізації основних питань зроблено. Є ресурс, роботи розпочато, - зазначив Олександр Старух.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора