A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ОЛЕКСАНДР СТАРУХ: ВСІ РЕМОНТИ ПЕРЕХІДНИХ ОБ’ЄКТІВ НЕОБХІДНО ЗАВЕРШИТИ ЦЬОГОРІЧ

Дата: 01.04.2021 11:20
Кількість переглядів: 274

Фото без опису

 

Про реалізацію проєктів в рамках програми «Велике будівництво» в регіоні говорили сьогодні під час засідання колегії облдержадміністрації. Засідання відбулося під керівництвом голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха. До заходу також приєдналися голова обласної ради Олена Жук, заступники голови ОДА, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територій регіону та представники інших державних установ, профспілок. 

Голова облдержадміністрації проінформував присутніх про підсумки селекторної наради щодо реалізації Програми Президента України «Велике будівництво», яка пройшла минулого тижня під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова.

  • Одне з головних завдань - це завершення капітальних ремонтів 13-ти перехідних, минулорічних об’єктів. Окрім цього у Запорізькій області в 2021 році запланована реконструкція ще 35 об’єктів. Всі проблемні питання, які можуть виникнути в ході виконання робіт, необхідно вирішувати оперативно. Гроші виділені в достатній кількості, управлінські рішення прийняті.  Відтепер справа за керівниками територій та будівельниками, - зазначив Олександр Старух.

Як доповів заступник голови облдержадміністрації Едуард Брутман, протягом минулого року у Запорізькій області по програмі Президента України “Велике будівництво” реалізовувалося 58 об’єктів. Загалом протягом року завершено 45 об’єктів, а решту – 13 об’єктів – перенесено на 2021 рік. У рамках проєкту «200 сучасних приймальних відділень» тривають ремонти та забезпечення медичним обладнанням 9 приймальних відділень лікарень. Вже завершено роботи по двом об’єктам: КНП «ТМО «Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» Мелітопольської міської ради та КНП «Василівська центральна  районна лікарня» Василівської районної ради. Роботи ще по 7-ми приймальним відділенням продовжуються. 

На 2021 рік у Запорізькій області по програмі Президента України «Велике будівництво» запланована реалізація 35 об’єктів (без доріг загального значення), у тому числі: реконструкція та капітальний ремонт 5-ти існуючих шкіл, капітальний ремонт 2-х існуючих дошкільних закладів,  реконструкція 3-х спортивних об’єктів, капітальний ремонт та нове будівництво 2-х медичних закладів, реконструкція та капітальний ремонт 3-х водоводів, 20 доріг місцевого значення загальною протяжністю 61,5 км.

  • Щодо планів на 2021 рік  зазначу, що також продовжується активне будівництво вантового мосту через Новий Дніпро. До кінця року планується відкрити проїзд по верховій частині споруди вантового мосту через Новий Дніпро, що з’єднає о. Хортиця з Прибережною автомагістраллю, та здійснити монтаж низової частини вантового мосту та низової частини мосту через Старий Дніпро, щоб відкрити рух транспорту з Бабурки на о. Хортиця  у двох напрямках, - наголосив Едуард Брутман у своєму виступі.

Крім того, протягом поточного року планується відремонтувати близько 250 км доріг державного значення та 8 мостів, влаштування двох пунктів зважування великогабаритного транспорту в у напрямку Мелітополя та Бердянська. 

Для реалізації проєктів програми «Велике будівництво» в 2021 році залучено кошти: ДФРР - 129,6 млн грн.; Європейського інвестиційного банку – 74,6 млн грн.; обласний та місцевий бюджет – 44,8 млн грн.; субвенція з державного бюджету на ремонт доріг місцевого значення – 612 млн грн.; коштів місцевого бюджету на ремонт доріг місцевого значення – 0,3 млн грн. Загалом на реалізацію проєктів з усіх джерел заплановано 861,3 млн грн. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора