Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ПРО ВВЕДЕННЯ «ЧЕРВОНИХ ЗОН» МІСЦЕВА ВЛАДА МАЄ ГОВОРИТИ ЗАВЧАСНО

Дата: 01.04.2021 11:17
Кількість переглядів: 293

 

Фото без опису

 

Рішення щодо введення «червоних зон» тепер знаходиться у відповідальності місцевих рад, як це і було до початку пандемії. На цьому під час брифінгу наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух.

На сьогодні Запорізька область залишається у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки, але ситуація з захворюваністю на COVID досить напружена. На ранок 30 березня у регіоні зареєстровано 77 649 випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу виявлено 205 нових випадків. Зберігається негативна тенденція – зростає кількість тяжких хворих, коронавірус молодіє, а відсоток заповнених ліжок із киснем зростає.

В області розгорнуто 2570 «ковідних» ліжок, у резерві – ще близько 500. Понад 80% таких ліжок забезпечено киснем. 

- За рішенням Уряду відтепер «червоні зони» у нас запроваджує місцева влада. При  цьому голови громад також повинні нести свою частку відповідальності. Ключова вимога – завчасно, хоча б за кілька днів, обов’язково інформувати людей про  нові карантинні правила. Це життєво важливо для сфери обслуговування, торгівлі, громадського харчування та інших галузей, яких можуть торкнутися заборони,   - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора