A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

МАКСИМ СТЕПАНОВ: ТЕМПИ ВАКЦИНАЦІЇ ВІД COVID НЕОБХІДНО ПРИШВИДШИТИ В УСІХ РЕГІОНАХ

Дата: 25.03.2021 11:03
Кількість переглядів: 139

 

 

Сьогодні, 24 березня, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов провів селекторну нараду щодо проведення вакцинальної кампанії в країні.

В онлайн режимі до зустрічі долучилися заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова, завідувачка відділенням організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру МОЗ України Марина Колерова, директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олексій Кулинич.

Як відзначив Максим Степанов, у всіх регіонах України необхідно пришвидшити темпи вакцинальної кампанії. На сьогодні за місяць від COVID щеплено 137 тис 26 осіб.

- За всіма наявними розрахунками повинно бути щеплено 230 тисяч українців. Проте у деяких областях, наприклад у Луганській, навіть не розпочата робота стаціонарних пунктів щеплення, - наголосив Максим Степанов.

Також міністр наголосив, що вакцина, якою робляться щеплення, безпечна та ефективна і це єдина змога вберегти життя та здоров'я людей.

У Запорізькій області станом на 08:00 24 березня отримали щеплення 3587 осіб. Протягом  останньої доби щеплено 430 осіб силами 5 мобільних бригад (160 щеплень) та 12 пунктів щеплень при Центрах первинної медико-санітарної допомоги (270 осіб). Вакцинація у нашому регіоні кожного дня набирає обертів – все більше громадських діячів та публічних осіб бажають зробити щеплення від COVID.

Значних ускладнень у запоріжців після щеплення немає. Основні симптоми, які мають люди після вакцинації, – це підвищення температури, головний біль, слабкість.

 

Довідково.

У Запорізький області створили єдину форму збору заявок від громадськості на залишкові дози вакцини. Оформити онлайн-заявку можна за посиланням.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора