A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ГОТОВА ДО ЗАЛУЧЕННЯ НОВИХ ІНВЕСТИЦІЙ

Дата: 29.03.2021 16:35
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

 

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зустрівся з виконавчим директором ДУ «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» Сергієм Цівкачем. До заходу також приєдналися заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов та  начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко.

Сторони обговорили наявний потенціал та можливості Запорізького регіону в напрямку залучення іноземних інвестицій.

Олександр Старух зазначив, що на території краю зосереджений потужний промисловий потенціал та значні кадрові ресурси в сфері інженерії. Область займає вигідне географічне положення та має розвинену транспортну інфраструктуру. Вона виробляє четверту частину всієї електроенергії в країні та є лідером з реалізації проєктів альтернативної енергетики.Також наявні значні рекреаційно-курортні ресурси. 

  • Ми готові залучати інвесторів в таких галузях як автомобілебудування, енергетика, розвиток туристичної та рекреаційної інфраструктури. Особливо привабливим для інвесторів може стати узбережжя Азовського моря, - підкреслив очільник ОДА Олександр Старух.

Сергій Цівкач в свою чергу наголосив, що нині важливо напрацювати низку пропозицій для інвесторів, які допоможуть розвивати Запорізький регіон. Не обов'язково створити декілька десятків пропозицій, а краще обрати 3-5 дієвих напрямків, ініціатив, які стовідсотково буде реалізовано. 

  • В ці важкі часи важливо згуртуватися та скоординувати зусилля. Тому сподіваємося на плідну співпрацю, - наголосив виконавчий директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій.

Також  Сергій Цівкач зазначив, що вже мав зустріч з президентом Запорізької торгово-промислової палати Володимиром Шаміловим стосовно співпраці та об’єднання зусиль щодо залучення інвестицій в Запорізький регіон.

Державна установа «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» працює з метою залучення іноземних інвестицій в економіку України, вдосконалення інвестиційного іміджу країни, сприяння взаємодії іноземних інвесторів з державними органами та органами місцевого самоврядування. Протягом минулого року установою надано сприяння 35 інвестиційним проєктам; розроблено концепцію розвитку туризму в Південній Україні та Карпатах; підготовлено та представлено інвестиційний атлас, який складається з найцікавіших в Україні проєктів для інвесторів та багато іншого.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора