Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Великобілозерська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 4 інформує про Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Дата: 19.03.2021 13:35
Кількість переглядів: 242

         Фото без опису

     

       «Читання - ось найкраще  навчання»  -  стверджує народна мудрість.

Не погодитися з цими словами не можна. В цьому переконуєшся щоразу, коли мова заходить про роль книги в житті людини. Адже книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, розкриває красу поетичного слова. Книга вчить нас бути чесними і працьовитими. Все життя книга допомагає нам вчитись, працювати, жити. Книга наш помічник, а для тих, хто вміє дружити з нею, - вірний друг.

Особливо вона необхідна дитині у ранньому віці, бо саме з дитинства формується майбутня особистість, а книга і читання – це великі вчителі і вихователі людських душ. Обов`язково потрібно прищеплювати любов дитини до книги як джерела знань, до усної народної творчості, бо вона допомагає виховувати доброту, чуйність, розвивати спостережливість, логічне мислення, почуття гумору. Нерідко книга, прочитана ще в дитинстві, залишається в пам`яті на все життя.

Читання книг – це велика духовна цінність, відпочинок та насолода для душі. Людина, яка вміє і любить читати – щаслива людина. Навколо неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів.

Тому Тиждень читання у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів №4 розпочався напередодні канікул саме для наймолодших учнів.

Із задоволенням діти прийняли участь у проведенні Дня казки, де відгадували зачарованих казкових героїв, знайшли речі, зниклі під час подорожі, отримали телеграми від персонажів казок, склали ілюстрацію казки та намалювали свого улюбленого казкового героя.

Бібліотечне заняття «Дитячі руки не знають скуки» проведено для 1-4 класів, всі активно працювали над створенням закладинки для книг, а учні 3 класу майстерно власноруч виготовили книжечку віршів. Збірочки віршів мали індивідуальний характер та естетичне художнє оформлення.

В березні тривала акція «Книга від читача до читача». Учням школи запропоновано до читання 117 екземплярів новеньких книг та 58 дитячих журналів з фонду Сільської бібліотеки. Серед цих екземплярів найпопулярнішими виявилися книги про динозаврів, про космос, ріки, моря і океани та художні книги сучасних українських письменників А. Кокотюхи, Ю. Винничука, О.Дерманського, а з дитячої періодики найчастіше переглядали журнал  «Про собак».

Не тільки учні виявили інтерес до нових книг, вчителі також проявили зацікавленість та мали змогу скористатися такими виданнями: «Довідник з історії України», «Ілюстрована історія України», «До невідомих країн та нових морів», «Динозаври у воді та в повітрі», «Рослинний світ Червоної книги».

Підсумком Тижня читання стало оформлення виставки творчих робіт.

Проводячи заходи з популяризації книги та читання, прагнула оновити зміст бібліотечних занять, змінити форму спілкування з читачами та створити комфортне інформаційне середовище для пізнання нового та корисного. І все це, з однією метою – залучити якомога більше дітей до читання книги, до проведення свого вільного часу в бібліотеці.

Варто пам’ятати про книгу, яка дарує нам моральне задоволення та істинні хвилини щастя. Тож, нехай книги входять у кожен дім.

Шануйте й бережіть її Величність Книгу! І тоді весь розум, мудрість і людська доброта перейдуть до вас через книги!

 

 

 Шкільний бібліотекар                                                                    Оксана ЧЕБАН

 

                 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора