A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Вшанували Великого Кобзаря

Дата: 15.03.2021 09:21
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Уже так повелося, що березень – Шевченківський місяць. Дев’ятого березня Тарас народився, десятого – помер. Господь вділив йому небагато – 47 років. Проте Шевченко в серцях українців жив і житиме вічно.

Тарас Шевченко — брила, символ, кумир. Безстрашна, вільна думками, глибоко патріотична людина — уособлення української долі та абсолютного таланту — митець у всіх сенсах. До Дня народження Тараса Шевченка у Великобілозерському НВК № 1 проведено тиждень української мови та літератури під назвою "Україна для тебе".

Серед виставки віршів та картин Тараса Григоровича, якими він висловлював свою любов до України, було проведено ряд заходів. У шкільній бібліотеці можна було переглянути тематичну виставку «Шевченкова весна», на якій  відвідувачі бібліотеки знайомилися з життям та творчою спадщиною Тараса Шевченка, переглядали слайд-презентацію про долю відомого поета та брали участь у конкурсі «Чи знаю я твори Т.Шевченка?» і вікторині про дитинство поета.

Було також проведено літературну вікторину за творчістю Шевченка, літературну гру "Впізнай Шевченка", фотоквест "Шевченко у нашому житті" та «Життя та творчість Т. Г. Шевченка», інтелектуальну гру "Відомий і невідомий Шевченко", літературні читання "Шевченко у моєму серці", а також учні взяли участь у віртуальній екскурсії та подорожі до Шевченківського національного заповідника в    м. Каневі. Есе, вірші та малюнки, літературні вікторини та конкурси, фотоквести та мандрівки — усе про Великого Кобзаря, Генія українського народу, Батька української нації. А також про те, якою Україну бачить покоління, яке народилось 207 років після народження Шевченка.

Так приємно розуміти, що незважаючи на роки, які нас розділяють, наші з великим поетом почуття однаково щирі та справжні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора