A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Безпечне харчування дітей - здорова нація

Дата: 09.03.2021 10:28
Кількість переглядів: 287

 

    Фото без опису

Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у сучасній школі та впровадження системи управління безпечністю харчування.

Так, 03 березня 2021 року було проведено семінар  для керівників загальноосвітніх навчальних закладів та дошкільних навчальних закладів Великобілозерського району за участі представників Великобілозерської сільської ради та відділу освіти, культури, туризму, охорони культурної спадщини, молоді та спорту Великобілозерської сільської ради.

Спеціалістом Великобілозерського районного  управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області під час зустрічі з освітянами роз’яснено вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти № 2205 від 25.09.2020 року та наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 2532 від 03.12.2020 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти», які набрали чинності з 01.01.2021 року.

Зокрема, були роз’яснені вимоги Санітарного  регламенту стосовно гігієнічних вимог: облаштування територій, будівель та приміщень закладу, водопостачання, водовідведення та опалення, медичного обслуговування, освітнього процесу, роботи з технічними засобами навчання, тощо.

Окремо було наголошено на низці новацій, які відбулися в організації  харчування школярів та переліку продуктів харчування і страв, які заборонені.

Також, Санітарним регламентом визначено, що для дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин, має організовуватися окреме харчування. Для цього батьки дитини подають до закладу освіти медичну довідку від сімейного лікаря чи педіатра, де зазначено особливі дієтичні потреби учня із встановленням відповідного діагнозу.

Використовуючи реальні приклади, за результатами проведених заходів контролю та аналізу паспортів харчоблоків,  особливу увагу представники  Держпродспоживслужби зосередили на стані впровадження в закладах освіти  системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points). Окремо акцентувалося  на дотриманні Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти.

Водночас, було  наголошено  на дотриманні протиепідемічних заходів на період карантину, у зв’язку з  поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора