Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про проведення заходів з нагоди відзначення 150-ї річниці з дня народження видатної письменниці Лесі Українки у філії Великобілозерського НВК № 1 ЗОШ № 5

Дата: 26.02.2021 11:11
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

 

25 лютого у філії Великобілозерського НВК № 1 ЗОШ № 5 було проведено низку заходів з нагоди відзначення 150-ї річниці з дня народження видатної письменниці Лесі Українки. 

Лесю Українку (Ларису Петрівну Косач) знає весь світ. Багато творів написала вона для дорослих. Але не забула про дітей, бо дуже їх любила. 

Леся Українка – це така багатогранна творча особистість, про яку М.Бажан сказав: «В історії світової літератури важко знайти таке ім’я, яке дорівнювало б їй талантом, мудрістю, значущістю, проникливістю». 

                    "Як я умру, на світі запалає
                     Покинутий вогонь моїх пісень,
                     І стримуваний пломінь засіяє,
                     Вночі запалений, горітиме удень."

Так писала в одному із своїх віршів геніальна дочка українського народу – Леся Українка. Історія її життя могла б стати основою величезної драми, але стала на службі найсвітлішої поезії, зоря якої яскраво пломеніє на літературному небосхилі вже 150 років.Творчість Лесі Українки настільки багатогранна й плідна, що іноді навіть не віриться, що здійснитися вона могла пером жінки, яка прожила лише сорок два роки. У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя. 

Видатні поети ніколи не полишають нас. З’єднавши своє життя з мріями та стражданнями людей, із їхнім пориванням до волі й щастя, вони крокують великою землею безсмертя. Будуть відходити віки, будуть приходити віки…а вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей, бо допоки живе надія – живий і народ. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі. 

 

                                                                                                                                            Анна ОСИПЕНКО
                                                                                                                                            Катерина УСЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора