A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ УСПІШНО ТРИВАЄ РЕФОРМА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Дата: 16.02.2021 14:13
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Про досягнення адміністративно-територіальної реформи та хід реорганізації районних державних адміністрацій в ефірі каналу «Суспільне Запоріжжя» розповіла мешканцям регіону керівниця апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

17 липня 2020 року Верховна Рада прийняла рішення про ліквідацію двадцяти районів Запорізької області. Натомість утворено п’ять укрупнених районів, до яких увійшли території ліквідованих адміністративних одиниць: Бердянський, Мелітопольський, Пологівський, Василівський та Запорізький. 

Цьому процесу передував довгий підготовчий етап. Протягом останніх років в області активно створювалися територіальні громади. Наразі у нашому регіоні існують 67 міських, сільських та селищних громад. Головною умовою при їх створені  була спроможність та самодостатність, тому малочислені громади увійшли до складу більш сильніших. 

У райдержадміністраціях ліквідованих районів триває процес реорганізації. Зокрема, п'ятнадцять ліквідованих адміністрацій приєднуються до п’яти укрупнених. 

Зінаїда Бойко наголосила на безпідставності чуток про масове звільнення службовців у зв'язку з реорганізацією. Так, понад 600 працівників ліквідованих адміністрацій переведено до штату новоутворених органів влади, близько 50 людей ще не визначилися, а деякі працівники отримали пропозицію на працевлаштування від органів місцевого самоврядування.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора