A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про Всесвітній день читання вголос у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів №4

Дата: 04.02.2021 14:48
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Всесвітній день читання вголос

     Найбільш поширеним різновидом дозвілля громадян в наш час є перегляд телевізійних передач (58% респондентів дивляться телевізор щодня). Друге та третє місця за популярністю поділяють читання ЗМІ (у тому числі інтернет-ЗМІ) та активність в соціальних мережах (відповідно 31% і 30% роблять це щодня). На четвертому місці – слухання радіо (22%). І лише на п’ятому місці – читання книжок. 11% роблять це щодня, 17% кілька разів на тиждень, 20% кілька разів на місяць, 21% декілька разів на рік, 31% відповіли, що не читають книжки ніколи.

   Починаючи з 2010 року у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос. Це свято започаткував міжнародний освітній проект «LitWorld». Свято спрямоване, щоб спонукати молоде покоління до читання книжки вголос разом із другом або друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного. Воно має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою. Читаючи більше книжок, ми отримуємо шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися

      До   Всесвітнього дня читання вголос долучилися учні Великобілозерської ЗОШ І-ІІ ступенів №4 та відкрили для себе нові книги.

      Для популяризації української художньої літератури, друкованого слова та книги, як джерела інформації 03.02.2021 року для учнів Великобілозерської ЗОШ І-ІІ ступенів №4 шкільним бібліотекарем було проведено голосні читання творів українських класиків Василя СУХОМЛИНСЬКОГО, Віктора БЛИЗНЕЦЯ, Олександра ОЛЕСЯ, Миколи СИНГАЇВСЬКОГО, Грицька БОЙКА, Лесі УКРАЇНКИ, Миколи ВІНГРАНОВСЬКОГО.

                                                                             

 

  Бібліотекар  О. ЧЕБАН

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора