A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Акція "16 днів проти насильства"

Дата: 25.11.2020 13:53
Кількість переглядів: 266

Фото без опису

У період з 25 листопада до 10 грудня триває щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».  Дати  початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок , поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини , підкреслюючи , що будь – які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі , є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

 25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства по відношенню до жінок;

1грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями ;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування памяті студенток , розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

15 листопада 2001 року в Україні був прийнятий Закон «Про попередження насильства в сім’ї».
7 листопада 2011 року від імені України була підписана Конвенція Ради Європи про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством.

Символом проти всіх форм насильства над жінками є біла стрічка.

  У 1999 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.

Дата 25 листопада була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, забитих до смерті палицями таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.

ООН зазначає, що жінки і дівчатка піддаються насильству, як у мирний час, так і під час збройних конфліктів, – з боку держави, суспільства, родичів. Насильство щодо жінок не обмежене рамками будь-якої конкретної політичної або економічної системи. Воно існує в будь-якій країні, не визнає кордонів матеріального добробуту, раси і культури

  25 листопад  з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів № 4 проведено виховний захід «Ні, насиллю над жінками!», перегляд відеоролика «Права людини та гендерна рівність», виставка в бібліотеці «Майбутнє без насильства».

 

 Заступник директора з навчально –виховної роботи :  Наталія ФЕДЬКО

 Бібліотекар:  Оксана ЧЕБАН



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора