Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День Гідності та Свободи у Великобілозерській ЗОШ І-ІІ ступенів №4

Дата: 20.11.2020 15:01
Кількість переглядів: 259

Фото без опису

Є дати, які інакше й не назвеш, як урочими в долі України. Саме таким є 21 листопада, день, який воскрешає в пам’яті наших громадян події Помаранчевої революції 2004 року і Революції гідності 2013 року. Тоді, в ті доленосні роки перед Україною поставлене питання: «Здобути, або не бути?» – тобто здобути справжню, не лише декларовану Незалежність, або ж назавжди залишитися протекторатом агресивного північно-східного сусіда.

І в часи Помаранчевої революції, й дев’ять літ потому народ обрав справжню свободу – навіть те, що другий здвиг був позначений і кров’ю, й жертвами, не зупинило українців у їх європейському виборі. Тому це ще й день пам’яті про героїв Небесної сотні й тих відчайдушних звитяжців, котрі нині гинуть, виборюючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави на фронтах АТО. Це й нагадування кожному з нас про необхідність внутрішньої свободи й гідності, як запоруки істинного визволення.

     І сьогодні, в час змін, нашим святим обов'язком є відродження країни, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

   Любов до Вітчизни єднає всіх, у боротьбі за свободу, гідність, право на світле майбутнє для нас і наших нащадків.

   Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у ваших домівках, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.

 Вітаємо  всіх вас з Днем Гідності та Свободи! Слава Україні!

Педагог – організатор В. Децюра



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора