A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День української мови та писемності в ЗОШ №4

Дата: 09.11.2020 14:27
Кількість переглядів: 404

Фото без опису

“Найбільше і найдорожче добро

 в кожного народу – це його мова”

(П.Мирний)

     День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. 

     Цей день у нашій школі проходив  під гаслом: «Одягни вишиванку – цінуй  українське».

     До Дня української писемності та мови в кожному класі відбулися виховні заходи  та різноманітні  цікаві мовознавчі  вікторини  з метою поглибити знання учнів про історію виникнення й становлення письма, історію українського правопису та виховати почуття поваги до народу, любові до рідної української мови.

    Також сьогодні на українському радіо традиційно відбувся радіо диктант національної єдності. Цю акцію започатковано з 2000 року. Відтоді щороку всі охочі можуть взяти участь у написанні радіо диктанту  та не стільки   з ?ясувати чи добре знають українську мову як продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

   Увесь світ віддає шану великим володарям українського слова Тарасу Шевченку та Івану Франку, Лесі Українці та Михайлу Коцюбинському, Нечуй – Левицькому, Сковороді, Котляревському,  бо вони зберегли багатство мови, щоб передати прийдешнім поколінням цей дорогоцінний скарб. А ми повинні цінувати цю неоціненну спадщину, бо мова це величезний скарб нашого народу.

Українські діти

Всім говорять сміло:

Свій народ любити —

То велике діло.

 

Лиш по-українськи

Любо говорити,

І по-українськи

Господа молити.

 

Треба й чужі мови

Старанно вивчати,

Та з усіх найбільше

Рідну шанувати.

 

 

                                                                          Педагог-організатор   В. Децюра



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора