A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Щодо обліку внутрішньо переміщених осіб

Дата: 13.10.2020 14:34
Кількість переглядів: 282

Урядом постановою від 16 вересня 2020 року № 910 внесені зміни до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509.

На сьогодні, особа, яка отримала довідку, може замовити відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в довідці, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи (далі - електронна довідка), разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом).

Замовлення та формування електронної довідки здійснюється безоплатно.

Електронну довідку малолітньої дитини, недієздатної особи або особи, дієздатність якої обмежена, може замовити законний представник.

Для замовлення електронної довідки особі необхідно встановити мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг “Портал Дія” (далі - Портал Дія) на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та пройти електронну автентифікацію.

Електронна довідка формується засобами Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та Порталу Дія і передається в мобільний додаток Порталу Дія особи за її запитом шляхом використання інформації, наявної в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб та переданої до Порталу Дія з дотриманням вимог законодавства про інформацію та законодавства про захист персональних даних.

В електронній довідці відображається така інформація:

прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) особи;

дата народження;

місце народження;

стать;

серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус;

найменування органу, який видав паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, дата видачі паспорта або документів;

відомості про зареєстроване та фактичне місце проживання;

номер та дата видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;

найменування органу, який видав довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

У разі подання заяви про взяття на облік малолітньої дитини особою, зазначеною в абзацах третьому - шостому пункту 2 Порядку, також відображається така інформація:

прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) дитини;

серія та номер свідоцтва про народження дитини;

найменування органу, який видав свідоцтво про народження дитини, та дата видачі свідоцтва.

Інформаційна взаємодія Порталу Дія та Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб здійснюється відповідно до Положення про електронну взаємодію державних електронних інформаційних ресурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2016 року № 606 “Деякі питання електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів”.

Особа за її запитом отримує через мобільний додаток Порталу Дія сформовану електронну довідку разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом) за наявності в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб необхідної інформації.

Доступ особи до електронної довідки забезпечується протягом періоду дії довідки та припиняється в разі прийняття рішення про скасування довідки з відображенням відповідного статусу дії довідки під час проведення перевірки з використанням технічних засобів Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та Порталу Дія.

Електронна довідка пред’являється особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, без пред’явлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Особа може подавати електронну довідку через Портал Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія, за умови проведення одержувачами такої інформації перевірки та підтвердження відповідності таких реєстраційних даних в електронній формі інформаційно-телекомунікаційними засобами.

Перевірка достовірності електронної довідки здійснюється у випадках, передбачених законодавством, за допомогою технічних засобів, зокрема з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду, штрих-коду, цифрового коду), який забезпечує в режимі реального часу отримання даних з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Особа за власним рішенням може надати копії електронної довідки з використанням мобільного додатка Порталу Дія визначеним нею юридичним особам та фізичним особам - підприємцям, інформаційні системи яких підключені до Порталу Дія.

Юридичні особи і фізичні особи - підприємці можуть підключити власні інформаційні системи до Порталу Дія для отримання копій електронних довідок шляхом укладення з технічним адміністратором Порталу Дія договору про надання послуги підключення інформаційної системи до Порталу Дія, який є договором приєднання.

Інформаційні системи, що підключаються до Порталу Дія для отримання копій електронних довідок, повинні відповідати вимогам законодавства у сфері захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах.

Юридичні особи та фізичні особи - підприємці повинні забезпечити використання зазначених копій відповідно до Закону України “Про захист персональних даних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора