A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

День туризму у філії Великобілозерського НВК№1 ЗОШ№5

Дата: 25.09.2020 15:08
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

       «Туризм - це круто», «Один день подорожі змінює більше, ніж рік вдома», «Залізничний квиток дарує більше надій і сподівань, ніж лотерейний», «Картинка на природі краща від картинки в смартфоні»... Саме під такими гаслами пройшов Всесвітній день туризму в нашій школі, який традиційно відзначають 27 вересня кожного року.

      І справді, туризм - це рух, а рух - це життя, тому цей спосіб захоплення є

неабиякий корисний для учнівської молоді, що допомагає підтримувати фізичну форму, покращує патріотичне виховання, і суттєво розширює світогляд учнів. Мабуть, жодне інше заняття не дає такої можливості розвивати стільки освітніх компетентностей, як туризм. Приємно, що сьогодні нам посприяла й погода, яскраво світило осіннє сонечко, і юні туристи вирушили на шкільну галявину, де були організовані різноманітні спортивні заходи.

    Цей день пройшов у вигляді змагань між 5-6 та 7-9 класами на спортивно-туристичній смузі перешкод. Від кожного класу були представлені команди, які спочатку презентували себе у конкурсі «Візитна картка», а потім почергово долали дистанції на швидкість, спритність, витривалість та винахідливість і   змогли показати свої вміння та навички на туристичних етапах. Як завжди у подібних змагання, перемогла дружба. Учні 1-4 класів із захопленням та масою інших емоцій взяли участь у туристично-краєзнавчому квесті «Ми туристи!».

    А яким смачним виявився обід на свіжому повітрі! У справжньому туристичному поході за допомогою вогню, диму та жару можна готувати різноманітні страви. А приготування польової каші на багатті, на відміну від приготування її в звичайних домашніх умовах, має свої особливості та потребує певних навичок. Тому родзинкою нашого туристичного свята стало спочатку приготування, а потім й колективне смакування справжньою польовою кашею - духмяною, запашною, щойно з вогнища й приправленою приємною втомою та гарним настроєм.

    Загалом, наш День туризму пройшов весело, гомінливо та дружно. Сподіваємося, що ще одна традиція сьогодні з’явилася в нашій шкільній родині – ось так, користуючись нагодою, збиратися разом біля багаття і, відчуваючи поряд дружнє плече і теплий погляд, співати разом, смакувати кашею, спілкуватися й просто мріяти…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора