A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Шануймо рідну українську мову!

Дата: 04.11.2017 16:36
Кількість переглядів: 1024

 

                                                                   Фото без опису

 9 листопада велике свято − День української писемності та мови.

Свято було встановлене Указом Президента України в 1997 році. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора − послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Саме  з  нього,  вважають  дослідники,  і  починається писемна українська мова. Мелодійна, ніжна, солов’їна − не вистачить слів, щоб описати нашу рідну українську мову. Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей, і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу.

Українська мова − державна мова України. Вона також є рідною мовою українців, які проживають за межами нашої держави: у Росії, Білорусі, Молдові, Казахстані, Польщі, Словаччині, Румунії, Канаді, США, Австралії та інших країнах.

Тож  давайте  оберігати,  плекати  та  звеличувати українську мову. Адже, як сказав великий український вчений-мовознавець Іван Огієнко, «мова − душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб».

 Щиро вітаємо всіх вас  зі  святом української писемності та мови. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, − у нашому серці, і починається вона із кожного з нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора