A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Шановні мешканці Великобілозерської громади!

Дата: 08.09.2020 15:26
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

З метою забезпечення належного фітосанітарного стану на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади, формування сприятливого для життєдіяльності середовища, захисту довкілля, підвищення відповідальності, інформуємо про необхідність локалізації та ліквідації амброзії полинолистої.

Амброзія полинолиста – небезпечний  для людини і довкілля бур'ян, який має карантинне значення в України, засмічує подвір’я та вулиці, присадибні ділянки, сади, парки, пустирі, узбіччя доріг, береги річок та ставків, полезахисні лісосмуги. На полях засмічує практично усі сільськогосподарські культури та угіддя.

Крім шкідливого впливу на культурні рослини, амброзія полинолиста негативно впливає на здоров’я людини. Рослини амброзії виробляють величезну  кількість пилку та насіння. Квітковий пилок є дуже небезпечним і шкідливим для людини і при вдиханні з повітрям викликає алергійне захворювання -  амброзійний поліноз. Хвороба протікає у вигляді різко вираженого алергійного риніту, кон’юнктивіту, бронхіальної астми, мігрені, кропивниці та супроводжується значним знесиленням організму. Лікування алергії, спричиненої пилком амброзії, тривале й важке.

Боротьба з цією карантинною рослиною потребує спільних зусиль органів місцевого самоврядування, державної виконавчої влади, суб’єктів господарювання, громадськості, землевласників та землекористувачів. Правилами благоустрою  на території Великобілозерської сільської об’єднаної територіальної громади, затвердженими рішенням сільської ради від 03.10.2018 № 12, визначені обов’язки суб’єктів господарювання та громадян на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користування та на прилеглих територіях щодо виявлення амброзії полинолистої, інших карантинних рослин, вжиття негайних заходів з їх знищення.

Закликаємо всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану території нашої громади до співпраці по знищенню амброзії полинолистої на засмічених ділянках.

 

Інна КУДАШЕВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора