A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Засідання членів любительського об’єднання «Доньки Білої Зірки» «Солодке свято Маковія»

Дата: 12.08.2020 15:56
Кількість переглядів: 315

Фото без опису

Особлива душевна атмосфера панувала  в Сільському будинку культури Центру культури та дозвілля Великобілозерської сільської ради 12 серпня 2020 року, де  члени любительського об’єднання «Доньки Білої Зірки» готувалися до свята Маковія. Віддаючи шану пращурам, вони намагалися дотриматися народних традицій свята  - зробити його в міру веселим, адже   14 серпня розпочинається Успенський піст, який триватиме два тижні до 28 серпня - християнського свята Успіння Пресвятої Богородиці.

Не всі знають, що в народі  свято Маковія ще називають Першим Спасом, або Спасом на воді. 

Тож на початку заходу керівник обєднання Олена ПАТЕНКО розповіла присутнім  про  його традиції та звичаї.

Також сьогодні кожен із присутніх мав змогу зібрати традиційний букет із різнотрав'я, що має гарну назву "маковійчик". Маковійчик – це не просто букет, він є хатнім оберегом, який треба зібрати власноруч. Кожна квітка в ньому має своє призначення. За народним повір'ям  букет має магічну захисну силу та приносить у родину добробут і здоров'я. 

Яскраві приклади із сьогодення про ставлення до маку також викликали в присутніх велику зацікавленість та інтерес.

А ще члени обєднання ознайомилися з цілющими властивостями меду.  

      У сьогоднішньому заході вдало поєдналися історія і сьогодення, давні традиції і звичаї та чудові пахощі маковійських квітів.

У свято Маковія  хочеться побажати миру і спокою. Хай живеться  медово, а всі проблеми будуть менші за макове зернятко! Нехай Господня благодать  гарного православного свята принесе добро, любов і щирість у кожну родину. Нехай маковими зернами у домівках проростає достаток і Янгол білокрилий Прощення торкнеться пір’ячком Божої любові кожного серця. Хай буде благодатним для вас Щедрий Медовий Спас і Маковій!

 

                                                                                        Олена ПАТЕНКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора